Wat doe je als ondernemer zelf en wat niet?

tijd voor verandering

 
September 2021

Kleine stappen zorgen voor grote verschillen

Welke van de onderstaande activiteiten voer je als ondernemer zelf uit?

  • Maak jij of je medewerkers zelf het kantoorpand schoon?
  • Ontwikkel jullie zelf je website?
  • Maak jij de jaarrekeningen op?
  • Maken je medewerkers zelf die onderscheidende brochure?

 

Ik ga ervan uit dat je, net als wij, specialisten inhuurt voor bovengenoemde activiteiten. Het zijn taken die niet direct behoren tot jouw kerntaken en dus niet direct nodig zijn om zelf uit te voeren. 

Externe specialisten kunnen dat vaak beter en kostenefficiënter. Zij hebben meer inhoudelijk kennis, kennen de risico’s en zijn door hun vakkennis in staat het verschil te maken. 

 

‘Specialisten voegen waarde toe aan jouw bedrijf !’

 

Jij kan daardoor focussen op andere belangrijke zaken. Taken die behoren tot je kerntaken en waar ook jouw ondernemershart van gaat kloppen. Waar jouw en energie en toegevoegde waarde ligt.‘Hoe ga jij om met misschien wel het grootste risico in je bedrijf?’

 

Want, hoe zit dat met personeelszaken? Doe je deze activiteit ‘erbij’ of laat je dit uitvoeren door een vakbekwame HR-medewerker? Ben jij op de hoogte van de complexe HR wet- en regelgeving? Weet jij wat de gevolgen kunnen zijn wanneer je niet de juiste termijnen van een arbeidscontract hanteert, de regels kent rondom oproepkrachten niet volgt, of niet juist handelt bij ziekteverzuim (Wet Verbetering Poortwachter)?

De risico’s en financiële gevolgen die je loopt als je personeelszaken niet op orde hebt zijn serieus en niet te onderschatten.

 

‘denk daarom groot en begin klein’

 

Begin met de HR-administratie en personeelsdossiers. Ook voor het MKB is het mogelijk eenvoudig personeelszaken te regelen en te beheren via één HRM-softwarepakket. Gecombineerd met een vast bedrag per medewerker per maand heb jij daarmee HR geregeld en beheerd.

 

Wij noemen dat ‘HR basis op orde’. Een kloppende HR-administratie, up-to-date personeelsdossiers, 24/7 inzicht en overzicht, geen gedoe twijfels over arbeidscontracten en kritische data (einde contract, proeftijd, jubilea etc) inclusief een slim HRM-softwarepakket.‘voordelen voor medewerkers ! ’

 

Hoe zou het zijn als medewerkers het ziekteverzuim en verlof zelf regelen? Wanneer zij zelf direct toegang hebben tot zijn of haar salarisgegevens en inzicht hebben in hun eigen personeelsdossiers? 

Bedenk eens: hoe vaak leveren deze kleine, eenvoudige administratieve handelingen ‘gedoe’ op?

Want, wat medewerkers wellicht niet zo gauw zullen zeggen, maar wel denken, is dat het wel heel fijn en makkelijk werkt om je verlof en verzuim te kunnen regelen via een app. Dat is makkelijk en geeft snel inzicht in je eigen personeelsgegevens als vakantiedagen, inclusief salarisgegevens.  

Het draagt bij aan een positief gevoel, in plaats van dat medewerkers denken: ‘waarom leveren simpele, kleine dingen, zoveel gedoe op !’.

Met het vereenvoudigen van deze HR-processen creëer je heel veel goodwill en bouw je krediet op bij je medewerkers. En het spaart jou heel veel tijd

Probeer daar eens even bij stil te staan.

Denk eens aan de technologische ontwikkelingen en mogelijkheden !  Wat voorheen vooral was voorbehouden aan grote bedrijven is ook mogelijk voor het MKB. De combinatie van een gebruiksvriendelijk HRM-portal in combinatie met betaalbaar HR-abonnement helpt jou bij focus.

Meer weten? vragen@durfcompany.nl

 
 

 

 

Terug naar Blogpagina