HRM software: de vier voordelen en een bonus

Voordelen HRMsoftware. Door het slim inrichten van HR-processen kosten eenvoudige administratieve personeelszaken veel minder tijd.

 
 

HRM-software

Al in een eerder blog schreven we: ‘Het digitaliseren van arbeidsprocessen staat, mede door de corona crisis, hoog op het actielijstje van veel bedrijven, blijkt uit het rapport Future of Jobs Report 2020′ van het World Economic Forum (WEF).’
Er zijn dan ook veel kansen en voordelen die er liggen wanneer je arbeidsprocessen gaat digitaliseren zijn. Voor jou als werkgever maar ook voor medewerkers. Het slim inrichten van administratieve processen kost veel minder tijd.


Bijkomend voordeel

 

Een ander groot voordeel: leidinggevenden en/of HR medewerkers kunnen zich veel meer richten op de medewerker zelf. Denk aan talent management en strategisch personeelsmanagement.


Laten we de voordelen van een E HRM (Electronic Human Resources Management) eens onder elkaar zetten.

 

1| Alle data op één centrale plaats

Veel ondernemers hebben, of hadden, heel veel personeelsdossiers en arbeidscontracten op papier, in diverse mappen. Deze werden veelal bewaard in fysieke opbergkasten.


Ongetwijfeld is inmiddels een deel van de personeelsgegevens digitaal. Grote kans dat veel documenten op een harde schijf staan. Het gevolg is vaak dat er talloze Word- en Excel documenten opgeslagen staan. Goed inzicht en overzicht hebben en houden kan een hele uitdaging zijn.


HRM software zorgt ervoor dat je één geïntegreerd personeelssysteem gebruikt dat veilig in de Cloud is opgeslagen. Alle belangrijke personeelsgegevens en documenten heb je dan binnen één digitale omgeving. En waar je ook bent, je hebt 24/7 inzicht en overzicht in deze cruciale gegevens.

 

2| Tijdbesparing

Het risico bestaat dat wanneer je geen HRM-softwarepakket hebt je veel handmatige administratieve handelingen moet verrichten.
Denk daarbij aan: het bijhouden van de verlof balansen, verzuimpercentages, declaraties en de fysieke personeelsdossiers.
En vergeet niet dat het zoeken naar bijvoorbeeld het laatste arbeidscontract of het juiste verlofoverzicht je veel kostbare tijd kan kosten en voor cruciale fouten kan zorgen.


Een slim HRM platform zorgt voor actieve ondersteuning en spaart kostbare tijd ! Alle gegevens worden opgeslagen per medewerker.
HR processen zoals in- uit- en doorstroom worden (deels) geautomatiseerd. Kans op fouten wordt verminderd. HR processen worden verbeterd, inzichtelijker en toegankelijker. Leidinggevenden en HR-managers kunnen zich meer gaan richten op niet-operationele zaken en krijgen meer tijd om zich te bekommeren om het welzijn van hun medewerkers.

 

3| Employee Self Service

Medewerkers kunnen binnen het HRM-platform zelf hun gegevens inzien, toevoegen en wijzigen. Dit wordt ook wel Employee Self Service (ESS) genoemd. Moderne HRM software geeft medewerkers altijd en overal toegang tot hun eigen persoonsgegevens. Zo kunnen ze bijvoorbeeld te allen tijde hun eigen loonstroken, ziekteverzuim en verlof inzien. E-HRM maakt het mogelijk dat medewerkers meer betrokken worden bij eenvoudige HR-zaken.

Alle wijzigingen die je medewerkers doorvoeren, worden ook automatisch opgeslagen op het HRM-platform. Employee Self Service zorgt ervoor dat leidinggevenden minder tijd hoeven te spenderen aan administratieve zaken doordat medewerkers meer betrokken worden bij.

PS Wil je dat medewerkers bepaalde gegevens (nog) niet via het platform kunnen doorgeven? Jij bepaalt welke onderdelen medewerkers zelf regelen. Niets moet, alles kan.

 

4| Automatische reminders

Soms vergeten we weleens wat. Dat overkomt iedereen. Maar af en toe kan het vergeten van iets, een grote gevolgen hebben. En binnen je bedrijf wil je dat natuurlijk liever voorkomen. Denk aan een arbeidscontract dat je niet op tijd hebt verlengd (of had willen beëindigen). Of de laptop, telefoon of het visitekaartje voor de nieuwe medewerker die te laat zijn besteld.

Een slim HRM-platform geeft je de mogelijkheid om automatische reminders en notificaties aan te maken. Zo word je tijdig op de hoogte gesteld van bijvoorbeeld afloop van een arbeidscontract, verjaardag van je collega, een 25-jarig jubileum enzovoort. Dankzij slimme workflows vergeet je nooit meer cruciale on- of off-boarding taken. Veel voorkomende workflows zijn aanwezig, maar zelf workflows opbouwen is natuurlijk ook mogelijk.

 

‘Samengevat’


Het gebruik van een slim, gebruiksvriendelijk HRM-platform zorgt dat je niets hoeft te vergeten, je kostbare tijd spaart, je medewerkers betrekt bij eenvoudige HR-zaken en zorgt voor 24/7 inzicht en overzicht.

 

Bonus

En als laatste: eenvoudige rapportages. Of het gaat over het aantal vaste- en tijdelijke arbeidsovereenkomsten, stageovereenkomsten, overuren, verlofmanagement of ziekteverzuim. Met een paar drukken op de knop heb je inzicht in cruciale personeelsgegevens.

Ontdek de mogelijkheden van gebruiksvriendelijke HRM-software.

Ben je op zoek naar meer structuur in je personeelsadministratie? Lees hier hoe je met kleine stappen grote resultaten kan boeken.

Meer weten? vragen@durfcompany.nl

 
 

 

 

Terug naar Blogpagina