Flexibele HR inzet bij Branco Logopedie

In het voorjaar kwamen we, via onze softwarepartner Buddee, in contact met Cynthia van Branco Logopedie. Cynthia had reeds een BuddeeHR software abonnement waarmee ze HR-zaken als verlof, verzuim regelde en alle personeelsdossiers bij elkaar geordend werden.

brancologopedie

Jean-Luc van BuddeeHR nam contact met ons op omdat Branco Logopedie, ondanks de HR-software, tegen diverse personeelsuitdagingen aanliepen.  Wij zagen hier een mooie kans om, met ons concept HR op Maat, in gesprek te gaan. Wij zijn gaan luisteren en uitvragen waar hun uitdagingen liggen. Zij wilden professionaliseren en verder groeien. 

Tijdens het gesprek bevestigde Cynthia wat wij zagen; als je bedrijf groeit en groter wordt ontstaan er ‘groeipijnen’. Waar vroeger zaken ‘vanzelf goed liepen’ en ‘iedereen elkaar automatisch uit de brand hielp’ is dat bij een groeiende organisatie niet meer vanzelfsprekend. Er ontstaat ‘personeelsgedoe’ wat kan leiden tot: irritaties, stress, negatieve energie en zelf ongewenst personeelsverloop.

Aansluitend hebben we verteld over onze dienstverlening en hoe wij hen bij de uitdagingen zouden kunnen helpen. De opdracht werd ons meer dan gegund en enkele weken later zijn we van start gegaan.

 

‘voorwaarde voor succes’

 

Om het tij te keren is er één belangrijke voorwaarde; de basis moet op orde zijn. En daar ontbrak het Cynthia en haar twee overige partners aan. Er waren diverse vormen van verouderde arbeidscontracten en ook een goed arbeidsreglement, personeelshandboek, ontbrak. 

Daarnaast bleek dat, om uit BuddeeHR te halen wat erin zit, er permanente HR-ondersteuning gewenst was. Of een softwaresysteem maximaal wordt benut, valt of staat met: doet het systeem wat het moet doen én worden gegevens tijdig, correct en juist verwerkt. Wij ondersteunen de logopediepraktijk daarom permanent met een HR-abonnement gekoppeld aan BuddeeHR. Wanneer vernieuwing en professionalisering niet gezien wordt als verbetering wordt het een moeilijk verhaal. Draagvlak binnen een organisatie is essentieel wanneer je verandert en wil professionaliseren.

Bij DURF Company houden we van eenvoud en maken we zaken niet moeilijker ze zijn. Daarom werken we graag met arbeidscontracten op één A4-tje en koppelen we dit aan een personeelshandboek. Die transformatie bleek een hele goede zet voor de organisatie. 

Het herzien van arbeidscontracten en het maken van een personeelshandboek kunnen voor sommige medewerkers best spannend zijn. We hebben daarom ervoor gekozen te ondersteunen bij de implementatie en dit met de medewerkers individueel te doen. We legden uit wat we gedaan hebben en met welke redenen. De verandering 1 op 1 uitleggen is voor veel mensen een prettige, veilige manier om ook vragen te kunnen stellen. 

Cynthia, mede-eigenaar Branco Logopedie

‘Cynthia aan het woord’

 

Met zeer prettige ondersteuning van DURF Company heeft onze praktijk, bestaande uit 15 medewerkers,

een grote en mooie kwaliteitsslag gemaakt op het gebied van personeelsmanagement.

Heel erg tevreden met het resultaat: een professionele HR-bedrijfsvoering!’

Dank, Cynthia

 

Niet alleen zijn de praktijkhouders zeer blij zijn met de resultaten, ook de medewerkers zijn dat. Veel gehoorde feedback na de implementatie: ‘wat fijn dat de regels helder zijn en dat voor iedereen dezelfde afspraken gelden. 

Doordat we heldere en transparante spelregels hebben bepaald, weten medewerkers waar ze aan toe zijn. Daarnaast voorkomen we dat de praktijkhouders regelmatig ad-hoc vragen krijgen, waar, onbewust, niet altijd consistente antwoorden op komen. 

Borging van afspraken, gelijke rechten en plichten voor iedere medewerker, beschrijven van cultuur en het creëren van een veilige werkomgeving; het is een noodzakelijke hygiëne die actief bijdraagt aan het voorkomen van personeelsgedoe.

Naast Branco Logopedie hebben we inmiddels vele klanten geholpen. Doordat wij veel werken met klanten met vergelijkbare uitdagingen kennen en herkennen we de situaties. Wij helpen bij groei en professionalisering van organisaties. 

 

Herken je bovenstaande?

Ben jij op zoek naar HR ondersteuning die flexibel is, meedenkt en maatwerk levert? Graag maken we vrijblijvend kennis. We luisteren graag naar jouw uitdagingen.
Bel of stuur een e-mail voor een kennismakingsgesprek.

 

DURF Company   Expert in HR | Verzuim & Re-integratie | Werving + Arbeidsgeschillen

vragen@durfcompany.nl  | tel: 078-8443449

NEEM CONTACT OP

Wij kijken uit naar een ontmoeting!