Duurzame inzetbaarheid? We geven 8 tips!

Het duurzaam inzetbaar houden van je medewerkers gaat over gezond zijn en blijven en met plezier en goede energie je werk kunnen doen. Nu en in de toekomst.

 
Oktober 2022

Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk?

We horen de term ‘duurzame inzetbaarheid’ steeds vaker. Wat wordt daarmee bedoeld? En wat kan ik ermee in mijn bedrijf? We inspireren je graag met deze blog.

 

Om direct de eerste vraag te beantwoorden:

‘Duurzame inzetbaar zijn betekent dat medewerkers in hun arbeidsleven doorlopend over daadwerkelijk realiseerbare mogelijkheden en over de voorwaarden beschikken om in hun huidige werk, maar ook toekomstig werk, te kunnen blijven functioneren met behoud van gezondheid en welzijn’.

(bron: Klink, J.J.L. van der, e.a. (2010) Duurzaam inzetbaar. Werk als waarde, Rapport in opdracht van Zonmw)

 

Dat klinkt behoorlijk groots en dat is het ook! Want dat medewerkers blij zijn met hun werk en fit en gezond oud worden is niet vanzelfsprekend.

 

‘ongelukkige medewerkers zijn een ramp voor organisaties’


Als ondernemer kun je hier direct mee te maken krijgen. Want ongelukkige medewerkers presteren onder de maat en zijn niet gemotiveerd. Zij brengen je organisatie niet verder. De kans is zelfs groot dat zij hun tijd uitzitten. Want overstappen naar een andere werkgever is voor heel veel mensen toch ook niet zomaar gedaan. En als je elke maand je salaris krijgt..

 

‘risico van structurele hoge werkdruk’

 

Een ander risico dat je loopt is dat door de hoge werkdruk er structureel te veel gevraagd wordt van medewerkers. Deze werkdruk blijft vaak hoog doordat er te weinig collega’s zijn (krappe arbeidsmarkt) en/of door het (hoge) ziekteverzuim. Dit zorgt voor stress, slecht slapen, teruglopende energie bij medewerkers en een onplezierig werkklimaat. Totdat ook bij hen het touwtje knapt en ook de medewerker, die er altijd was, langdurig uitvalt.

Bovengenoemde voorbeelden zien we bij veel bedrijven. Medewerkers die ongelukkig zijn in hun werk, hoge werkdruk; ze hebben grote negatieve gevolgen voor de medewerker en jouw organisatie.

 

Waar begin je als ondernemer? We geven 8 tips !

Het duurzaam inzetbaar houden van je medewerkers gaat over gezond zijn en blijven en met plezier en goede energie je werk kunnen doen. Nu en in de toekomst.  

We hebben 8 tips waarmee je echte stappen kan zetten om het duurzame inzetbaarheid van je medewerkers in jouw bedrijf vorm te geven.

1. Begin met bewustwording; waar sta je nu en waar wil je naartoe?

2. Vraag je medewerkers wat hebben ze nodig? Ontdek: wat gaat al goed, wat vinden ze lastig, waar hebben ze moeite mee?

3. Faciliteer gesprekscyclus; evaluatiegesprekken- en eindejaarsgesprekken. Dat zijn tweerichtingsgesprekken waarbij zowel jij en als de medewerker dit voorbereiden. Er is van beide kant hoor wederhoor.

4. Bespreek de ontwikkelwensen van je medewerkers. Waar wil je naartoe groeien? Wat heb je daarvoor nodig?

5. Kom niet direct met oplossingen, stimuleer gezondheid van medewerkers. Zorg voor fruit, kijk naar de mogelijkheid van sporten/ bedrijfsfitness, introduceer een fietsplan naast de traditionele woon-werk reiskostenvergoeding etc (1 op 2 medewerkers zou graag zien dat z’n werkgever een fietsplan faciliteert).

6. Hoe ziet de werkplek eruit? Wat kan je doen om extra gezelligheid aan te brengen? Nieuwe planten, inspirerende wanddecoratie, nieuwe werkkleding, prettige verlichting, goed meubilair. Veel kleine dingen dragen bij aan een fijne werkomgeving.

7. Introduceer een gezamenlijke activiteit eens per ½ jaar of per kwartaal. Dit zorgt voor verbinding en je geeft de gelegenheid dat medewerkers elkaar op een andere manier leren kennen. Tip: vraag medewerkers met suggesties te komen, daarmee creëer je betrokkenheid bij jouw wens gezamenlijk iets te doen. Kijk wat past binnen jouw organisatie, zowel qua frequentie als soort activiteiten. 

8. Doe het stap voor stap. Maar committeer je wel aan afspraken. Afspraken maken en ze niet nakomen is desastreus.

Algemeen; vraag, praat, luister, luister en luister oprecht naar behoeften en ga daarna aan de slag. Facilitair, evalueer en stuur bij waar nodig. Ontdek wat er leeft en wat er speelt. Het zal je een schat aan waardevolle informatie opleveren !

 

Kost dit tijd? Ja zeker!

Duurzame inzetbaarheid van je medewerkers is geen ‘kunstje’. Het vraagt dat je investeert in je medewerkers om hen duurzaam inzetbaar te houden. Het resultaat loont zich en betaald zich dubbel en dwars terug. Onderzoek na onderzoek laat dit zien. 

Want het fundament van je bedrijf zijn je medewerkers. Als zij kunnen doen waar ze goed in zijn, blij en trots van worden en uitgedaagd worden, ieder op zijn niveau, zijn je medewerkers van maximale toegevoegde waarde. Je klanten zullen dit merken.

We kunnen ons voorstellen dat je vragen over hebt rondom een groot thema als duurzame inzetbaarheid. Schroom niet jouw vraag vrijblijvend met ons te delen. 

 

Meer weten? vragen@durfcompany.nl

 
 

 

Terug naar Blogpagina