HR oplossing voor het MKB

hr oplossing voor het mkb

 
 

HR voor een vast bedrag per medewerker per maand

Voor veel MKB-ondernemers is HR een thema dat vandaag de dag nog beperkt op de agenda staat. Als ondernemer heb je gebouwd aan je bedrijf tot wat het nu is. Misschien groei je heel erg snel en heb je torenhoge ambities. Wellicht bestaat je bedrijf al lang en langzaamaan groeit het personeelsbestand. 

 

‘personeelsgedoe’

 

Waar je nu ook staat: heel veel MKB-ondernemers komen vroeg of laat in een situatie dat ze de omvang hebben waarbij personeel kan voelen als ‘gedoe’. Voor de één is dat bij 12 werknemers, bij de ander is dat bij een personeelsbestand bij 25 medewerkers. 

 

‘zaken overkomen je’

 

Met regelmaat horen we de cliché term ‘personeelsgedoe’. Uit eigen ervaringen en veel klantgesprekken hebben we geleerd dat dat voortkomt uit een gevoel van onvermogen. 

Het kunnen kleine maar ook grote personeelsgerelateerde zaken zijn die je ‘overkomen’. Personeelsvragen waar je het antwoord niet op weet, ga ik wel of niet de arbeidsovereenkomst verlengen, klopt deze stageovereenkomst, het bijhouden van declaraties, frequent verzuim dat zorgt voor onrust in het bedrijf, voldoe ik wel aan de geldende HR wet- en regelgeving, hoe krijg ik een up-to-date inzicht in personeelsdossiers etc.

Personeelszaken doe je erbij of laat je doen door een medewerker die goed is in de administratie. Maar hoe je het ook went of keert: vakkennis over personeelszaken is vaak in beperkte mate in huis. 

Je hebt het gevoel dat je niet ‘in control’ bent. Misschien herken je onderstaande voorbeelden.

> Een medewerker blijft thuis want een familielid ligt slecht en zegt ‘ik kom de komende twee weken niet werken’. Wat doe je dan? 

>> Een medewerker functioneert matig, maar je zit verlegen om personeel geef je haar nog een arbeidscontract? 

>>> De registratie van verlof, verzuim, declaraties zorgen veelal voor gedoe. Hoe zou het zijn als je je van dit gedoe af zou zijn?

 

‘kan dat niet anders’

 

Je hebt er mogelijk al eens over nagedacht, kan dat niet anders? Maar een HR-medewerker in dienst nemen is geen optie voor jou. Daarvoor ben je te klein denk je dan. En eerlijk, waarschijnlijk zit je niet te wachten op nog meer personeel. 

Aan de andere kant zie je om je heen dat bedrijven zich gaan professionaliseren en daarmee goede stappen zetten en zich doorontwikkelen. De Corona-crisis heeft veel bedrijven doen realiseren dat het anders moet en dat ‘de basis op orde’ hebben en houden veel rust brengt. Wanneer je de basis op orde hebt zorgt dit voor overzicht en inzicht waarmee je stappen vooruit kunt zetten.

De uitdagingen waar veel MKB-ers mee worstelen hebben we als ervaren ondernemers gezien en we hebben een passende, flexibele en betaalbare HR-oplossing gevonden. Zodat ook MKB-ers HR-kennis in huis kunnen halen die passend is voor jouw organisatie. 

 

Deze oplossing is een HR-abonnement

Met een HR-abonnement heb jij altijd professionele HR-ondersteuning in huis. Voor een vast bedrag per medewerker per maand regelen en beheren wij jouw personeelszaken inclusief een slim en eenvoudig HRM-systeem. Groeit je bedrijf, dan groeit het HR abonnement met je mee. En bij krimp schalen we net zo af.

De voordelen voor jou:

1 bespaar kosten

  • HRM software + HR advies veelal voordeliger dan zelf doen

2 Professionele aanpak

  • Een eigen HR adviseur met vakkennis

3 Flexibele capaciteit

  • Wij groeien en krimpen mee

4 Geen extra personeel

  • Betaal per medewerker per maand (dus geen verzuim, geen pensioen en sociale lasten)

5 Bespaar tijd

  • Dossiers worden beheerd in één digitaal systeem: geen zoektochten naar juiste informatie

6 Kennis in huis

  • Geen leerperiode: vakkennis direct beschikbaar

7 Beperking financiële risico’s

  • Vakkennis zorgt voor afname van (loon) sancties

8 Vaste HR-medewerker als contactpersoon

  • Je hebt een vaste HR-specialist die jouw HR-zaken regelt.

 

Met onze HR-abonnementen bieden we de meest flexibele vorm van HR-dienstverlening aan. Wij zorgen hiermee voor inzicht en overzicht in jouw personeelszaken.

Hiermee ontstaat er voor jou rust, ruimte en inzicht en overzicht. Je kan je meer richten gaan richten op de kerntaken van je bedrijf. Doen waar je goed in bent en waar je hart ligt !

Daarvoor ben je toch gaan ondernemen? 

Jij wil toch dat jouw bedrijf blijft groeien? Dat jouw bedrijf toekomstbestendig is en de concurrentie aan kan? Dat mensen graag bij jou willen blijven werken? Dat mensen met plezier en toewijding een bijdrage blijven leveren?

Wij zorgen dat ‘de basis op orde is en op orde blijft’. En de borging, het bestaansrecht van je bedrijf, dat zijn je medewerkers. Realiseer je dat veel medewerkers goed door hebben of de basis op orde is in het bedrijf of dat het écht beter kan. 

Helaas wordt deze feedback vaak niet gegeven. Daarentegen, medewerkers vinden het wel belangrijk dat het arbeidscontract direct klopt en dat verlof en verzuim slim, eenvoudig en goed zijn geregeld via een HRM-softwaresysteem. Bij heel veel grote MKB-bedrijven en corporate-organisaties worden eenvoudige HR-zaken zelf geregeld door medewerkers. Onderzoek laat zien dat ‘gedoe over hoe zaken zijn geregeld in het bedrijf’ triggers voor medewerkers kunnen zijn om elders te gaan kijken. Vaak staat dit niet op zichzelf, maar het kan de druppel zijn en vaak zijn dat juist de goede medewerkers die je niet kwijt wilt.

 

Hopelijk hebben we je geïnspireerd en laten zien welke mogelijkheden er liggen om jouw bedrijf toekomstbestendig te houden. 

Realiseer je: HR is een vak, ons vak! Met een bundeling van onze HR-kennis en jouw kracht helpen we graag betaalbaar en professioneel ondernemers bij groei en professionalisering.

Meer weten? vragen@durfcompany.nl

 
 

 

 

Terug naar Blogpagina