Wie zijn wij

Harry is sinds 1996 werkzaam als HR-professional en organisatieadviseur. Hij heeft kennis en ervaring in alle facetten van het HR-vak, opgedaan in diverse (management)rollen en sectoren, waaronder het MKB. Hij doorziet snel wat een organisatie nodig heeft en maakt makkelijk de verbinding om samen met de klant tot een oplossing te komen. Harry is oprecht geïnteresseerd in mensen en gedreven om bij te dragen aan een omgeving waarbij medewerkers worden gestimuleerd het beste uit zichzelf én anderen te halen.
 

Harry is sinds 1996 werkzaam als HR-professional en organisatieadviseur. Hij heeft kennis en ervaring in alle facetten van het HR-vak, opgedaan in diverse (management)rollen en sectoren, waaronder het MKB.

In 2015 heeft Harry Go4People opgericht, wat de start was van zijn loopbaan als zelfstandig ondernemer.

De kracht van Harry is dat hij snel doorziet wat een organisatie nodig heeft en makkelijk de verbinding kan maken om samen met de klant tot een oplossing te komen. Harry is oprecht geïnteresseerd in mensen en gedreven om bij te dragen aan een omgeving waarbij medewerkers worden gestimuleerd het beste uit zichzelf én anderen te halen.

Robert-Jan begon na z’n studie in 1999 bij Pon’s Automobielhandel B.V. waar hij bij verschillende Business Units rollen vervulde als marktanalist en product marketeer. In 2006 maakte hij de overstap naar het familiebedrijf. Daar leerde hij ondernemen in de praktijk. Hij was de aanjager om de organisatie te professionaliseren en verdiepte zich in organisatieontwikkeling en HR. Op menselijk vlak is hij een verbinder en overziet hij het grotere geheel. Zijn vertrekpunt is faciliteren, werken vanuit vertrouwen en verantwoordelijkheid geven.
 

Robert-Jan begon na z’n studie in 1999 bij Pon’s Automobielhandel B.V. waar hij bij verschillende Business Units rollen vervulde als marktanalist en product marketeer.

In 2006 maakte hij de overstap naar het familiebedrijf van zijn schoonfamilie. Daar leerde hij ondernemen in de praktijk. Hij was de aanjager om de organisatie te professionaliseren en verdiepte zich in organisatieontwikkeling en HR. In een dynamisch familiebedrijf vierde hij successen, verwerkte tegenslagen en bleef altijd zoeken naar oplossingen en resultaten.

Op menselijk vlak is hij een verbinder en overziet hij het grotere geheel. Zijn vertrekpunt is faciliteren, werken vanuit vertrouwen en verantwoordelijkheid geven. Dat zijn volgens Robert-Jan cruciale ingrediënten om succesvol te ondernemen.

In 2020 was het tijd voor een volgende stap.

Icon Leeuw
 

Harry en Robert-Jan zijn in het najaar van 2020 DURF Company gestart om hun gemeenschappelijk droom na te jagen. Zij geloven hiermee waarde toe te kunnen voegen aan Ondernemend Nederland.

De combinatie van hun brede werkervaring, passie voor mensen en samen ‘het verschil willen maken’ haalt het beste in hen naar boven.

“Onze droom is ondernemers helpen bij het durven loslaten van personeelszaken om meer te kunnen werken aan hun bedrijf. Wij willen professioneel HR-beleid bereikbaar maken voor het midden-en kleinbedrijf zodat thema’s als binden van medewerkers, bij-scholing, talentontwikkeling en medewerkersbetrokkenheid niet blijven voorbehouden aan grote bedrijven.”

Wij maken het verschil voor hen die willen. Wij zorgen voor focus bij ondernemers die durven.

Harry en Robert-Jan, oprichters en eigenaren

Meld je hier vrijblijvend aan en ontvang tips vanuit onze kennisbank.